גלריה: מרק עוף תימני. מדריך למשתמש

מריח טוב, הא?! קבלו אותו, מתכון למרק עוף תימני מבית היוצר של סבתא יונה (חממה) ע"ה. את התדרוך קבלתי מסבא צבי.

הסיר פתוח

הידעתם? מרק העוף התימני היה נחשב למאכל חולים בתימן, כאשר הבשר הבקר הוא המובחר. עם זאת, הוא קל להכנה וקל לבליעה. בבקשה:

חומרים למרק עוף תימני

מוזגים את המים לתוך הסיר, נגיד…בערך..שלוש וחצי כוסות מים. אפשר לשחק בכמות לקבלת מרק סמיך או דליל. מבעירים אש (גבוהה) ומרתיחים את המים, כשהבצל המקולף בתוכם.

בצל מקולף בתוך הסיר

שימו לב, כיצד הבצל מצהיב את המים. ברגעים אלו המים האלה הופכים לבית מרקחת טבעי.

שוטפים את העוף (אבל לא יותר מדי, אחרת מפסידים את הנוזלים  שהעוף מפריש לתוך המים) ומוסיפים אותו לתוך המים הרותחים. אם מצטבר קצף מעל המים, מומלץ להסירו.

עוף שטוף בתוך הסיר

כשהמרק רותח שוב, מוסיפים את הכורכום. אני שם בערך 3/4 כף גדושה. ואתם? שימו לפי הטעם שלכם. מי שיודע לתבל ביד כמו שמתבלות הספתות (ספתות = עושות פַתּוּת, המצאה שלי), אפשר לשים ממש חופן כורכום. כן, לא להתקמסן. בנתיים כשהכורכום מתערבב לו וצובע את הבצל והמים בצהוב, "מוציאים את הלב" (או את העיניים) לעגבניה/ות.

מוסיפים את העגבניות לתוך המים. הוצאת "הלב" מאפשרת לנוזלים שבעגבנייה לצאת במהירות לתוך המרק. למה? לא יודע. תעשו! כך אמר הסבא.

עגבניות בלי לב

כעת מחכים עד שהעגבנייה הופכת להיות "זקנה" כזו. בזה הרגע, מוסיפים את מלך התבלינים שלנו – החוואייג'. אני שם בערך כף וחצי. שוב, לפי הטעם שלכם. מוסיפים המלח, בערך חצי כף מחוקה.

אם מישהו חשב פה לערבב את המרק לאחר הוספת התבלינים, אז אני באופן אישי, לא טורח לעשות זאת. פשוט, אני שם כמות נכבדה של חוואייג' ביד ומשליך לתוך המים (השתדלו לכוון ולא לשים חוואייג' על העוף וזאת על מנת שהכול יתערבב לכדי מרק אחיד) והתבלין מתערבב לו בעצמו מהרתיחה ומהבעבוע של המרק.

עגבניה זקנה

מיד לאחר הוספת החוואייג' והמלח, מניחים את קוביות תפוחי האדמה מעל…ומנמיכים את האש.משאירים את הסיר על אש קטנה בין חצי שעה (לרעבים) לשעה וחצי (לסבלנים). מדד נוסף לכך שהמרק מוכן הוא, פריכות תפוחי האדמה. בדקו עם מזלג אם תפוחי האדמה רכים…

openpotsoupready

אז…איפה הפיתות!?

מודעות פרסומת

מה על הלב שלכם? אני כאן כדי להקשיב...

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s